Taichi Phoenix Leiden Menu

Over Philip Unger

Philip Unger (1947) studeerde sociologie en heeft daarna ruim 20 jaar in diverse functies in het middelbaar onderwijs gewerkt. In 2000 heeft hij zijn baan in het onderwijs vaarwel gezegd en is (na de nodige cursussen en opleidingen) als lichaamsgericht therapeut 14 jaar actief geweest. Binnen een parttime opleiding voor lichaamsgerichte therapie heeft hij lesgegeven (o.a. taiji) en mensen begeleid die hieraan deelnamen. Hij heeft ook jarenlang cursussen onthaasten en meditatie aan de volksuniversiteit gegeven.

Philip Unger is in augustus 2018 voor een deel van de week (woensdagmiddag tot maandagmorgen) verhuisd naar Diever. In Diever geeft hij vanaf september 2019 op donderdagmiddag les aan een nieuwe taiji groep.

15 jaar beoefende hij shotokan karate en behaalde de 1e dan/zwarte band bij de Budo Bond Nederland. Vanaf 1998 begon hij zich te verdiepen in taijiquan (Yang-stijl). Twee jaar volgde hij een part-time opleiding voor taiji docent. In 2005 en 2006 heeft hij in een speciaal aangepast programma twee groepen ouderen tussen de 72 en 92 jaar taiji-les gegeven. Met zijn reguliere lessen is hij in 2009 in Leiden en in 2019 in Diever gestart. Naast lesgeven verzorgt hij ook workshops op verzoek voor instellingen of bedrijven (zie “Lessen en workshops”).

Hij traint bij taiji vereniging Sung in Leiden o.l.v. Loek Kawilarang en is gecertificeerd taiji leraar bij deze vereniging. Bij zijn andere, Chinese, taiji leraar Wee Kee Jin, traint hij sinds 2007 als deze in Nederland en Engeland zijn “taiji camps” geeft. Hij is sinds april 2019 gecertificeerd “instructor” van de school van Wee Kee Jin (Taijiquan School of Central Equilibrium). Tenslotte krijgt hij periodiek een persoonlijke taiji training van Jacqueline Ansem (gediplomeerd “teacher” van de hiervoor genoemde school van Wee Kee Jin).

Contact

Wilt u contact met Philip Unger opnemen, dan kunt u het contactformulier invullen en verzenden of een e-mail sturen naar phoenix.unger@casema.nl.
Wilt u hem graag persoonlijk spreken over iets dat u niet via de e-mail of het formulier wilt meedelen, dan kunt u hem bellen: 071 - 576 28 61.