Taichi Phoenix Leiden Menu

Lessen en workshops

Taichi Phoenix Leiden heeft één lesgroep, de Hortus taiji groep. Deze groep bestaat uit beginners en (meer) gevorderden die individueel en met elkaar oefenen.

Hortus taiji groep

deelname na gratis proefles Heb je nog geen ervaring met taiji quan, dan kan je in de 1e week van september of de 1e week van februari gratis met een les meedoen; heb je wel ervaring met taiji quan, dan kun je gedurende het hele jaar een gratis proefles doen
locatie Hortus Universiteit Leiden, Rapenburg 73 (toegang is gratis met b.v. een museumjaarkaart); de les vindt buiten in de Hortus plaats, tenzij regen, wind en/of lage temperatuur dat niet mogelijk maakt; in dat laatste geval vindt de les plaats in het Lipsius-gebouw, Cleveringaplaats 1 (op een paar minuten lopen van de Hortus)
dag en tijd Woensdag 12.00 tot 13.00 uur
leraren Philip Unger en Albert Plak geven aan de Hortus-taiji groep les; de groep wordt voor het oefenen van de Yang-stijl korte vorm in tweeën verdeeld
periode De lessen worden gegeven van september tot en met juni. In de zomermaanden oefenen een aantal deelnemers/-sters wel zonder docentbegeleiding.
opgeven voor deelname Opgeven bij Els Koeneman (1e les is een gratis proefles) via haar e-mail adres e.m.b.koeneman@library.leidenuniv.nl
kosten De kosten van de lessen zijn € 25,- per maand (2024-25). Het bedrag wordt maandelijks, contant, aan Els Koeneman betaald. Teruggave van betaald lesgeld bij het niet (meer) volgen van lessen is niet mogelijk.

Workshops

Op verzoek geeft Philip Unger workshops aan instellingen of bedrijven. Bij elke workshop wordt rekening gehouden met verzoeken en/of kenmerken van de deelnemers/sters. Zo verzorgde hij (in Leiden en omgeving) workshops voor de vrijwilligers van het Leidse hospice, personeel van Servier Nederland Farma BV, bezoekers van “Dag van het park” in Leiderdorp en de “Beweeg- en beleefweek park Cronesteyn” in Leiden, deelnemers (m/v) van de “Museumnacht Leiden” en medewerkers/sters van diverse onderdelen van de Leidse Universiteit: de Universiteitsbibliotheek, de Rechtenfaculteit en de afdeling KITLV (Koninklijk Instituut voor Taal, Land- en Volkenkunde).

Kleding en schoenen

Voor taiji heb je geen aparte kleding nodig; iets wat je makkelijk en los zit en waarin je vrij kunt bewegen is prima. De beste schoenen hebben een platte dunne zool (dus geen hak), waarmee je goed de grond onder je voeten kan voelen.

Leraren

De Hortus taiji groep heeft twee leraren die elkaar ook kunnen vervangen bij afwezigheid: Albert Plak en Philip Unger. Albert Plak is docent taijiquan, collega leraar van Philip Unger, bij taiji vereniging Sung in Leiden. Philip Unger is een paar keer per jaar afwezig vanwege een taiji training bij zijn Chinese leraar Wee Kee Jin in Nederland en Engeland.

Verantwoordelijkheid

Iedere deelnemer/ster aan een groep beoefent taiji op basis van eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is de eigen (fysieke) grenzen te kennen en te respecteren. De docent zorgt voor een goede didactische situatie, waarbinnen elke deelnemer/ster zoveel mogelijk kan leren; de deelnemer/ster zelf draagt verantwoordelijkheid voor het verantwoord uitvoeren van oefeningen en activiteiten.

Informatie

Wilt u informatie over de lessen, de taiji-groep of over de mogelijkheden voor een workshop, neem gerust contact op.