Taichi Phoenix Leiden Menu

Lessen en workshops

Taichi Phoenix Leiden heeft twee lesgroepen. Elke groep heeft zijn eigen locatie waar de les plaatsvindt. De Senioren taiji groep kent beginners en meer gevorderden die individueel en met elkaar oefenen.

Senioren taiji groep

toelatingscriterium geen
locatie Kaasmarktschool, Koppenhinksteeg 13, Leiden
dag en tijd maandag 14.00 tot 15.00 uur
periode van september t/m juni (10 maanden)
deelnemen opgeven bij de docent na een gratis proefles
kosten € 8,50 per les (betaling per periode van 3 of 4 maanden)

Hortus taiji groep

toelatingscriterium ervaring met de Yang-stijl taiji en de korte (37) vorm van Chen Man Ching
locatie Hortus Universiteit Leiden, Rapenburg 73; de les vindt buiten in de Hortus plaats, tenzij regen, wind en/of lage temperatuur dat niet mogelijk maakt; in dat laatste geval vindt de les plaats in het Lipsius-gebouw, Cleveringaplaats 1 (op een paar minuten lopen van de Hortus)
dag en tijd woensdag 12.00 tot 13.00 uur
periode in principe wordt het hele jaar door les gegeven
deelnemen opgeven bij Els Koeneman (1e les is een gratis proefles) via haar e-mail adres e.m.b.koeneman@library.leidenuniv.nl
kosten de kosten van de lessen zijn € 20,- of € 25,- p.p. per maand (2020-21), afhankelijk van het aantal lessen in een maand; alle deelnemers/sters betalen eenmaal per maand dit bedrag

Workshops

Op verzoek geeft Philip Unger workshops aan instellingen of bedrijven. Bij elke workshop wordt rekening gehouden met verzoeken en/of kenmerken van de deelnemers/sters. Zo verzorgde hij (in Leiden en omgeving) workshops voor de vrijwilligers van het Leidse hospice, voor bezoekers van “Dag van het park” in Leiderdorp en de “Beweeg- en beleefweek park Cronesteyn” , voor de medewerkers/sters van de Universiteitsbibliotheek Leiden en ook de Rechtenfaculteit Leiden en voor de deelnemers van de “Museumnacht Leiden”.

Kleding en schoenen

Voor taiji heb je geen aparte kleding nodig; iets wat je makkelijk en los zit en waarin je vrij kunt bewegen is prima. De beste schoenen hebben een platte dunne zool (dus geen hak), waarmee je goed de grond onder je voeten kan voelen.

Taiji in de zomerperiode

In de zomerperiode, de maanden juli en augustus, is er (gratis) de mogelijkheid om taiji in het Van der Werfpark op maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur te beoefenen. De leraar is Albert Plak (en niet Philip Unger), tenzij Albert op vakantie is of als het slecht weer is. Deelname is voor iedereen mogelijk en is ook toegankelijk voor mensen die met taiji kennis willen maken.

Vervanger

Beide taiji-groepen hebben Albert Plak als vaste vervanger als Philip Unger niet zelf aanwezig kan zijn. Reden voor afwezigheid zal meestal zijn: het volgen van een taiji training, verhinderd of met vakantie zijn. Philip Unger volgt drie keer per jaar een taiji training (6 tot 9 dagen) bij zijn Chinese leraar Wee Kee Jin in Engeland en in Nederland.

Vervanger Albert Plak is docent taijiquan (collega leraar van Philip Unger) bij taiji vereniging Sung (Leiden en Noordwijk).

Deelname en verantwoordelijkheid

Deelnemen kan in principe gedurende het jaar (september tot juni) plaatsvinden na het volgen van een gratis proefles. De kosten voor de lessen worden bepaald op basis van de startdatum van de deelnemer/ster. Teruggave van betaald lesgeld bij het niet (meer) volgen van lessen is niet mogelijk.

Het kan voor een nieuwe belangstellende voorkomen dat het deelnemen aan een bepaalde groep niet mogelijk is, omdat anders de groep te groot wordt. Het is beter, in verband met het geven van voldoende persoonlijke aandacht, om een groep niet groter te laten worden dan 12 deelnemers/sters.

Iedere deelnemer/ster aan een groep beoefent taiji op basis van eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is de eigen (fysieke) grenzen te kennen en te respecteren. De docent zorgt voor een goede didactische situatie, waarbinnen elke deelnemer/ster zoveel mogelijk kan leren; de deelnemer/ster zelf draagt verantwoordelijkheid voor het verantwoord uitvoeren van oefeningen en activiteiten.

Informatie

Wilt u informatie over de lessen, de taiji-groepen of over de mogelijkheden voor een workshop, vul dan graag het contactformulier in.